خبرگزاری آریا:کارگردان "سالهای مشروطه" از نظرتنگی برخی منتقدین که غرض ورزی میکنند جای نقد کردن،ابراز تأسف کرد. با توجه به اینکه مدتی است سریال "سالهای مشروطه" از شبکه سه سیما پخش می شود و مخاطبان بسیاری را جذب کرده امّا برخی از منتقدین واکنش های انتقاد آمیزی نسبت به این اثر نشان داده اند که کارگردان این سریال در گفتگویی با خبرنگار آریا واکنش نشان داد و گفت:همانگونه که پیش بینی می شد سالهای مشروطه از پر بیننده ترین سریال تلویزیونی شده است و این آمار نشان دهنده این است که مردم این کار را پسندیده اند و نظر مردم برای من از اهمیت بالایی برخوردار است تا یکسری صحبت های منتقد نماها.
ورزی در خصوص انتقاد هایی که به طراحی صحنه و لباس وتکرارلوکیشن ها شده،تصریح کرد:برخی منتقدین گفته اند چرا همان بازار تهرانی که در عمارت فرنگی به نمایش درآمده در "سال های مشروطه" هم وجود دارد؟باید بگویم که چه اشکالی وجود دارد،مگر ما چند بازار تهران داریم که به طور متنوع از آن استفاده کنیم یا در مورد کاخ گلستان نیز به همین صورت است یعنی اگر استاد حاتمی و سعید نیکپور در اینجا کار کرده اند من دیگر نباید در آنجا فیلم بسازم آیا زاویه نگاه من به کاخ گلستان شبیه زاویه نگاه کسانی بوده است که قبلاً در آن جا کار کرده اند.
کارگردان سریال "پدر خوانده" گفت:مردم از من تشکر کردند که خاطره ربع قرن پیش را برایشان زنده کردم؛من 5 سکانس برای کمال الملک نوشتم که اگر استاد مشایخی دعوت مرا برای بازی در این نقش قبول نمی کردند این نقش را از سناریو حذف می کردم چون اعتقاد داشتم که حضور ایشان یک فضای نستالوژیک برای مخاطب در سریال بوجود می آورد. وی به اعتراض غرض ورزی های برخی منتقدین که حرمت اهل قم را شکسته اند،توصیه کرد:این افرادی که به خودشان اجازه می دهند خود را منتقد خطاب کنند و از ناهماهنگی بازیگران این سریال صحبت می کنند باید در جواب آنها بگویم که اتفاقاً مردم بازی خوب بازیگران سریال را مورد تحسین قرار داده اند.آنها بدانند مردم بسیار باهوش هستند و سریالی که قوی و قابل قبول باشد را تا آخر دنبال می کنند و سریال ضعیف را به راحتی کنار میگذارند.
ورزی در خصوص گرایش های خود به تولیدات فیلم های مذهبی،خاطرنشان کرد:من تا به حال دو فیلم مذهبی "ابراهیم خلیل الله" و "ستاره خضراء" را برای سینما و تلویزیون ساخته ام در صورتیکه بسیار علاقمند به تولیدات مذهبی هستم ولی به خاطر سلسله وار شدن سوژه تاریخی مجبور شدم پشت سرهم سریال تاریخی بسازم.
کارگردان فیلم "دهخدا"در خصوص بازی بازیگرانی همانند محمد صادقی و محمد مطیع اظهار داشت: ترجیح می دهم با بازیگرانی همانند محمد صادقی کار کنم به این دلیل که توانمندی بازیگری برایم حائز اهمیت است و به نظر من صادقی جزو استاندارترین هنرپیشگان این کشور به حساب می آید که بارها و بارها امتحان خود را در عرصه تلویزیون و فیلم پس داده است. وی همچنین گفت:افتخار داشتم که بعد از 25 سال که محمد مطیع از ایران دور بود در اولین حضور خود جلوی دوربین "عمارت فرنگی" رفت چرا که ایشان در گذشته نشان داده اند چه آثار فاخری را نقش آفرینی کرده اند از جمله سریال "سلطان و شبان" داریوش فرهنگ،"هزار دستان" استاد حاتمی و "کوچک جنگلی" بهروز افخمی و همچنین در عرصه تئاتر نیز میتوان گفت یک بدأت گذار محسوب می شود. کد مطلب در آریا: 20100221134956293
همچنین در اینجا ببینید: نقد شفاهی مجموعههای روی آنتن/«سالهای مشروطه»؛ پاسخ به ضرورتهای تاریخی: خبرگزاری فارس: یک منتقد گفت: «سالهای مشروطه» پاسخ به ضرورتهای تاریخ است و توانسته با مخاطب ارتباط خوبی برقرار کند ضمن آن که «محمدرضا ورزی» در این کار هم پخته ظاهر شده است.... بقیه را در ادامه ببینید: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8811260460
اعضای فرقه ضاله بهائیت طی بیانیهای خشم خود را نسبت به اقدامات روشنگرانه صداو سیما در خصوص معرفی حقایق تاریخی اعلام کردند
سایت ضدانقلابی رادیو زمانه در این باره نوشت؛ تلویزیون ایران در ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، مجموعهای تلویزیونی به نام "سالهای مشروطه " پخش کرده که به اعتقاد بهائیان، فقط اتهام علیه آنها میباشد.در این خبر ضمن شرم آور خواندن اقدام صداو سیما از نمایش این سریال به عنوان یک برنامه تبلیغاتی روشمند و رو به گسترش نظام جمهوری اسلامی ایران یاد شده است.گفتنی است؛ شبکه 3 سیما همزمان با آغاز دهه فجر سریال سالهای مشروطه را به کارگردانی محمد ورزی به آنتن پخش سپرد.در این سریال، زندگی 5 پادشاه ایران در مدت 70 سال روایت میشود و در آن 130 شخصیت مختلف حضور دارند. پیش تولید این سریال از خردادماه شروع و مردادماه هم کار تصویربرداری در لوکیشنهای مختلفی چون کاخ گلستان، کاخ سعدآباد، کاخ نیاوران، شهرک سینمایی غزالی، شهرک سینمایی دفاع مقدس، بازار سعدالسلطنه، باغ فین کاشان، دهکده کن و باغ ملک و... آغاز شده است. تصویربرداری این سریال دی ماه امسال به پایان رسید. منبع: http://noorportal.net/news/ShowNews.aspx?ID=19888
منتقد تلویزیون: سالهای مشروطه به لحاط ساختار اثر قابل قبولی است
مجموعه تلویزیونی "سالهای مشروطه" به کارگردانی "محمدرضا ورزی" به لحاظ ساختار اثر قابل قبولی است و تعلیق لازم را برای پیگیری مخاطب از ادامه ماجرا دارد. "حسین سلطان محمدی" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: برخی از وقایع تاریخی که در مجموعه "سالهای مشروطه" اتفاق می افتد با منابع تاریخی که تاکنون مطالعه کرده ام مغایرت دارد. وی افزود: مهمترین مشکل این مجموعه عدم درج منابع استفاده شده در نگارش فیلمنامه در تیتراژ سریال است. این منتقد سینما و تلویزیون به شخصیت امینه در این مجموعه اشاره کرد و یادآور شد: امینه اقدس در کتاب های تاریخی فرزندی نداشت در حالی که در این مجموعه یک پسر دارد و این مساله با تاریخ مغایرت دارد. سلطان محمدی ادامه داد: ذکر منبع در تیتراژ امکان مقایسه و صحت و سقم مطالب را به مخاطب می داد که متاسفانه هم اکنون این امر امکان ندارد. وی با بیان اینکه در یک مجموعه تاریخی نویسنده حق دارد که از عنصر تخیل در نگارش فیلمنامه استفاده کند، خاطر نشان کرد: آنچه که ما در تاریخ جستجو می کنیم در مواردی با سریال متفاوت است. این منتقد به اشاره به اینکه شخصیت شیخ فضل الله در "سالهای مشروطه" خشن و خشک به تصویر کشیده شده است، تصریح کرد: شیخ فضل الله شخصیتی بود که در مورد مساله مشروطه مشروعه کوتاه نیامد و به مبارزه ادامه داد. ضمن اینکه نقش غیرقابل انکاری در آن مقطع زمانی داشت. اما این دلیل نمی شود که چهره ای خشک و خشن داشته باشد.
سلطان محمدی در ادامه اضافه کرد: روحانیون دیگری که در این مجموعه به تصویر کشیده شده اند چون سیدجمال الدین اسدآبادی دارای چهره ای مهربان و خوشرو هستند. وی گفت: همواره یک کاراکتر زن در ماجراهایی که در این مجموعه اتفاق می افتد وجود دارد که به نظر می رسد ورزی از این کاراکتر برای تلطیف داستان تاریخی استفاده کرده است. این منتقد بازی های بازیگران این سریال را بازی های کاملی دانست که به خوبی توانسته اند بیننده را با خود همراه کنند. "سالهای مشروطه" به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا ورزی و تهیه کنندگی علی لدنی، از ابتدای سلطنت ناصرالدین شاه و زمان صدارت میرزا خان امیرکبیر تا انقلاب مشروطه را به تصویر میکشد. در این مجموعه بازیگرانی چون اکبر عبدی، محمد صادقی، آزیتا حاجیان، جمشید مشایخی، ایرج راد، محمد مطیع، رضا رویگری، زهیر یاری، داریوش کاردان، شهرام عبدلی، فرخ نعمتی، قاسم زارع، تینا پاکروان، یوسف صیادی، چنگیز وثوقی، ولی الله مومنی، مهری ودادیان، حسن کاخی، حسام نواب صفوی و محمدرضا شریفی نیا به ایفای نقش پرداختند. "سالهای مشروطه" هم اکنون هر شب ساعت 20 و 45 دقیقه از شبکه سه سیما پخش می شود.
منبع: ایرنا 1388/12/02تقدیر از صدا وسیما و محمد رضا ورزی به خاطر سریال سال های مشروطه
یکی از شیوه های جنگ نرم و نبرد سایبرنتیک استفاده از رسانه خصوصا سینما وتلویزیون برای رساندن پیام های تاریخی واقعی یا جعلی است. غربی ها برای حفظ حافظه تاریخی خودشان، در آثاری چون ده فرمان و پرنش مصر و عیسی به روایت لوقا و مصایب مسیح و ژاندارک این رسالت را به خوبی ایفا کرده اند ولی متاسفانه سینمای گیشه ای و روشنفکر زده ایران کمتر به فکر بوده است. اما برخی کارگردانان متعهد و اسلام گرا چون علی حاتمی و فرج الله سلحشور و شهریار بحرانی و محمدرضا ورزی و نادر طالب زاده به این فکر بوده اند و همیشه اثارشان از استقبال زیادی برخوردار بوده است. همین نکته باعث حسادت ها و نقدهای بی انصافانه ای به این کارگردانان بوده است. گرچه باید حساب نقد بی انصاف و نقد منصفانه ای که در مسیر بهتر شدن کار است را از هم جدا کرد. آخرین تلاش ارجمند از این مجموعه، از آن محمد رضا ورزی است که سریالی درباره سالهای مشروطه ساخته است.
در این مدت که این سریال درباره تاریخ معاصر کشورمان در تلویزیون پخش شده است، شاهد بودیم و هستیم که بهائیان وفراماسونرها و خط تاریخ نگاران طاغوتی و غربزده و کم سواد را به چالش جدی کشید و اینها نیز در سرکوب کردن آقای ورزی و تیم اش از هیچ کوششی فروگذار نکردند و او را به خیال خود منکوب کردند، گرچه مردم مسلمان را به دیدن بهتر و دقیق تر این سریال مجبور کردند. و مکروا و مکرالله و الله خیر الماکرین. واقعا باید از صداوسیما وکارگردان خوب این سریال جناب اقای محمد رضا ورزی تشکر کرد که این سریال را به مردم خداجو تقدیم کردند وبا شجاعت در مقابل خط تاریخ نگاری روشنفکرزده بیمار و فراماسونها و بهائیان ایستاد وهمه جور تهمت را به خود خرید و وارد کارزار شد و این سریال راساخت.
واقعا با دیدن این سریال نسبتا قوی، برای اولین بار تصمیم گرفتم که دی.وی.دی این سریال را از سروش سیما بگیرم و باز هم برای چندمین بار آن را دقیقا تماشا کنم تا خیانت های فراماسونرها و بهائیان ودرباره وحسادت های مادر شاه برایم بیشتر محسوس شود. (البته دی.وی.دی مستند بسیار زیبای راز آرماگدون سعید مستغاثی را نیز ارز سروش سیما گرفتم و بسیار از دیدن چند باره اش لذت بردم. آن مستندنیزدرباره نقدفراماسونرها ویهودیان ماده گرا بود.)
این سریال ارزشمند، از طرف دیگری مرا به تفکر در اوضاع واحوال سیاسی روز ایران فرا می خواند. فتنه باب وبهاء و فتنه فراماسونری ومشروطه که منجر به شهادت بزرگمردی چون شیخ فضل الله شد، برای امروز ما درس آموز است. هنوز هم همان دعواهای تاریخی در این کشور است وغرب پرستان دنیاگرا که وابسته به ام.آی.سیکس و سی.آی.ای و روچیلدها هستند، به هوش نیامده اند و نخواهند آمد، چرا که منافع اقتصادی و سیاسی اشان در همپالگی با بیگانگان ضد وطن وضد اسلام می باشد. خدا رحمت کند شیخ فضل الله نوری و میرازی شیرازی و امیرکبیر که راه ورسم مردانگی و مقاومت در برابر بهائیت وفراماسونری و غرب و انگلیس را به ما آموختند. دست آقای ورزی هم درد نکند که این خاطرات ناب را به ذهن مردم اوردند. منبع: وب غرب شرقی یا شرق غربی
منتقد سینما و تلویزیون:سالهای مشروطه تاریخ را از زاویه تازهای مینگرد وبیننده احساس تکرارنمیکند
شهرام خرازیها روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: محمدرضا ورزی در مقام کارگردان در مجموعه سالهای مشروطه سعی کرده بدون استفاده از دیالوگهای فاخر، روابط بین شخصیتها از حالت خشک و کلیشهای خارج شده و به جنس زندگی روزمره نزدیک تر شود. وی با اشاره به اینکه در هر قسمت این مجموعه مخاطب شاهد ابتکارات جدیدی است، یادآور شد: از جمله این ابداعات میتوان به صحنه ترور شاه اشاره کرد که برای زنده جلوه دادن او دستش را در کالسکه بالا و پایین میآوردند. این پلانها ضمن وفاداری به تاریخ موجب جلب توجه بیننده شده است. این منتقد خاطر نشان کرد: سریالهای تاریخی که تاکنون از تلویزیون پخش شده اتفاقاتی را که بعدازکشته شدن امیرکبیر رخ میدهد رابه تصویر نکشیده بودند،حال آنکه سالهای مشروطه ماجراهای بعدازقتل امیرکبیر را به نمایش میگذارد.
خرازیها همچنین به شخصیت مهد علیا و بازی تحسین برانگیز آزیتا حاجیان اشاره کرد و گفت: آزیتا حاجیان نقش را درک کرده بود. ضمن اینکه شخصیت مهد علیا نیز نسبت به سایر سریال ها، به الگوهای انسانی نزدیک تر بود. وی با بیان اینکه این مجموعه در اجرا نیز موفق است، اظهار داشت: به نظر می رسد تجربیاتی که محمدرضا ورزی در زمینه خلق آثار تاریخی در عرصه سینما و تلویزیون کسب کرده در سالهای مشروطه به پختگی رسیده است.
این منتقد با اشاره به اینکه تمام قاب بندیها و زوایای دوربین، نورپردازیها و رنگ بندیها حساب شده است، افزود: کارگردان به گونهای از این عناصر بهره گرفته که مخاطب ویژگیها و صفات کلیدی کاراکترها را درگ می کند. به گفته وی، محتوا و اجرا در این مجموعه، همگام با هم پیش رفته به گونه ای که از ساختار مناسب و منسجمی برخوردار است.
خرازیها در خصوص موسیقی سریال سالهای مشروطه توضیح داد: موسیقی این مجموعه خیلی خوب روی کار سوار شده و از حجم زیادی برخوردار نیست تا روی اثر سنگینی کند. در واقع ترجمان مناسبی از احساسات شخصیتهای این مجموعه است. او با اشاره به اینکه فرآیند خلق یک اثر هنری با روحانی مطلق تاریخ در تضاد است، بیان کرد: سناریست باید تا جایی که تاریخ را دگرگون و وارونه نکند و ضمن رعایت چارچوب کلی تاریخ، در ماجراپردازی آزاد بوده و تاریخ را از زاویه دید خود ببیند. این منتقد همچنین از صدا و سیما برای حمایت از ساخت این مجموعه تقدیر کرد سالهای مشروطه به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا ورزی و تهیه کنندگی علی لدنی هر شب ساعت ? ??و ? ??دقیقه از شبکه سه سیما پخش میشود. اکبر عبدی، محمد صادقی، آزیتا حاجیان، جمشید مشایخی، ایرج راد، محمد مطیع ، رضا رویگری، زهیر یاری، داریوش کاردان، شهرام عبدلی، فرخ نعمتی، قاسم زارع، تینا پاکروان، یوسف صیادی، چنگیز وثوقی، ولی الله مومنی، مهری ودادیان، حسن کاخی، حسام نواب صفوی و محمدرضا شریفی نیا در این مجموعه نقش آفرینی کردند. منبع: ایرنا 2/12/88
***در همین باره این لینک ها را ببینید*** مطلب قبلی همین وبلاگ تقدیر و تشکر از سریال تاریخی سال های مشروطه / ویرایش سوم (حتما نظرات این بحث راببیبنید.) / «سالهای مشروطه» با «امیرکبیر» قابل مقایسه نیست. / کارگردان "سال های مشروطه": دراماتیزه کردم ، نه تحریف / مجموعه تلویزیونی با نام سالهای مشروطه؛ مصاحبه خواندنی با کارگردان / جذابیتهای سالهای مشروطه / عکس های بسیار زیبا و هنری از سریال سال های مشروطه